Oprichter Josefien

Mijn opa kon er uren over vertellen. Over het leven wat hij en oma hadden in Zuid Afrika. Ze vertrokken in 1955, samen met hun kinderen waaronder een baby, mijn vader. In 1961 keerder ze weer terug vele ervaringen en desillusies rijker. Mijn droom om Afrika 'te ontdekken' ontstond. 

In 1997 vertrok ik als 21 jarige naar Afrika. Ik reisde in zeven maanden van Oost naar Zuid Afrika. En was onder de indruk van de diversiteit in natuur en cultuur. In de jaren die volgden werkte ik in verschillende landen in Afrika en woonde een tijdje in Zimbabwe, Burundi, Congo en Sudan.  

Overal waar ik kwam was ik onder de indruk van de prachtige producten die ambachtslieden ter plekke maakten. De kleurrijke sieraden, hippe artikelen van gerecycled materiaal, leren sandalen, tassen van allerlei stoffen. Gewéldig. Ik kon het nooit laten spullen te kopen. En gaf het met veel plezier én met een mooi verhaal kado aan mensen.

Sinds 2010 brengt de liefde mij naar Togo. Ik reisde naar alle uithoeken van dit prachtige gastvrije land, deed er onderzoek naar duurzaam fietstoerisme, en stond aan de wieg van de stichting Togo Tourism and Development (zie hier) die fantastische projecten doet met mensen in Togo. Gaandeweg ontmoette ik veel ambachtslieden. En begon het weer te borrelen bij mij. Ik wilde wat doen met mijn passie voor eerlijk ondernemerschap, mijn ervaring in de Fair Trade shop en een goed netwerk in Togo. En zo ontstond Togoriginals: original products made by original producers in Togo!

 

© 2014 - 2020 Togoriginals.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel